2014. november 27., csütörtök

2014.01.01-2014.01.05

2014-01-01
Gábris igazi férfi. Negyed hétkor felállt, becsapta a könyvet, ami Kata kezében volt, kikapcsolta a TV-t, és mutatott a konyha felé, hogy megyünk. A család szó nélkül elindult vacsorázni.
(Kata megjegyzése: De mondta is, hogy "Ezt becsukjuk." , "Ezt kikapcsolom." , "menjünk enniii!" )

Gábris mindig két párnával alszik. Az egyik maci alakú, a másik a barna párnája. lefekvés előtt mindig gondosan eligazítja őket. A barnára a fejét teszi, a maci alakút ölelgeti. Visz magával egy kézben fogható kis macit is. Ezek nélkül nem fekszik le.

2014-01-03
Gábris mai húzásai: Felállt, kinézett az ablakon, és kérte, hogy menjünk bölcsődébe, aztán elindult cipőt venni. Este odajött hozzám könnyes szemmel, és elhaló hangon azt mondta, hogy „Kérek”. Kérdeztem, hogy mit kér. Ismét csak annyit mondott, hogy kérek. Kifújam az orrát, aztán hozzátette: - cukorkát. Adtam neki egy szaloncukrot. Mint kiderült ezt pár perccel korábban eljátszotta az édesanyjával is.

2014-01-04
Gábris nézte a TV-ben, ahogy a krokodil lerakja a tojásait. Felkiáltott, hogy "kaka". Ez még elnézhető tévedés, de ezután két fekete bőrű ember jelent meg a képernyőn, és Gábris újra felkiáltott: "Az is kaka".

2014-01-05
Gábris és Gergő összekaptak egy játékon. Gábris ellökte Gergőt. Elvettem a játékot, és rászóltam Gábrisra, hogy kérjen bocsánatot. Könnyes szemmel ment Gergőt megölelgetni.
Gábris este bevitt egy ölnyi Túró Rudit a konyhából, és osztogatta nekünk: "Tessék, gyerekek!" Előtte bámult ki az ablakon, és mondogatta, hogy: „Ott a sárkány, nézzük a sárkányt!"

A karácsonyfát addig dobtuk ki, amíg Gábris aludt. Amikor felébredt, kereste a szobában: "Hol van a karácsony?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése