2014. augusztus 17., vasárnap

2013.08.26-2013.09.07.

2013.08.26.
Most tartunk ott, hogy egy gyerek iskolás, egy óvodás, egy pedig bölcsődés... már dolgozunk mindketten. Verának még nem kezdődött el a suli... én meg ma hazarohantam a munkahelyről, mert Gábris rögtön azzal kezdte a bölcsit, hogy láza lett, és hányt.
Lehet, hogy ilyesmik miatt dolgozik csak a háromgyerekes nők 11%-a?

2013.08.27.
Voltak a gondozónők családlátogatáson. Nagyon dicsérték mindhárom gyereket külön-külön is. A nagyokat, hogy milyen udvariasak és okosak, a kicsit pedig, hogy milyen barátságos.

Gergőt az óvodában nagyon megdicsérték, mert elénekelte a szúrós gombós dalt, amit még az óvónők sem ismertek. Kérték, hogy írja le nekik a szövegét.

2013.08.29.
Megvettük az új biciklit Verának, és elkezdtük a gyerekeket megtanítani biciklizni. Gábris úgy pofára esett a kismotorral, hogy ömlött a szájából a vér, nehezen nyugodt meg. Kata viszont még tanította egy ideig Verát. Végül a bölcsődétől egedül elbiciklizett a lakásunkig úgy, hogy nem fogta senki. A megállásnál még segíteni kell neki.

2013.08.30.

Ma Vera nem alszik itthon... most először. (A nővérem anyósánál alszik Pannival, a nővérem kislányával.)

Csodálkoztak, hogy milyen jószívű. Mindent megoszt Pannival, és kaptak két Kinder tojást, de Panninak a benne lévő játék nem tetszett, ezért Vera nekiadta a sajátját.


Gergőt nagyon dicsérték az óvodában, hogy milyen sokat komolyodott a nyáron. Még az óvoda udvarát is segített kigyomlálni. Ma vettünk neki pfife-ot.


Gábris ma aludt először a bölcsődében. Nem volt vele gond, aludt szépen.

2013.08.31.

Verának tegnap sikerült először egyedül bicikliznie, Gergőnek ma. Velem nem sokra jutottak, Kata mellett sikerült nekik... ebből is látszik, hogy mennyivel jobb tanár, mint én.

Vettünk egy használt biciklit Verának, Gergő pedig megkapta Vera korábbi biciklijét. Ma már úgy bicikliztek mind a ketten, mintha egész életükben ezt csinálták volna. Verának már egyáltalán nem kell segítenünk, Gergőt még elindulásnál fogni kell egy kicsit. Gábris pedig száguld utánuk kismotorral. Jellemző rájuk, hogy lejtőhöz érve Vera fékezett, és szép lassan legurult. Gergő leszállt a bicikliről, Gábris pedig fékezés nélkül lerobogott.

2013.09.05.

Gergő megtanult egyedül elindulni a biciklivel.

2013.09.07.


Gergővel elmentünk a Vincellér utcára biciklizni. Vera még a leckéjét írta. Később egyedül utánunk jött biciklivel. Gergő egyszer megállt mellettem biciklizés közben, hogy elmondja, mennyire szeret. Vera volt szkóla próbán. Nagyon szépen énekelt. Elmondta neki Emese, hogy holnap lesz Szűz Mária születésnapja. Vera azt válaszolta, hogy ő azt adja neki ajándékba, hogy nagyon jó lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése