2013. március 6., szerda

2013-02-02 Bál




      A bál napján alig bírtunk a gyerekeinkkel. Mindenért ötször kellett nekik szólni. Igaz, végül segítettek süteményt sütni, meg porszívózni, máskülönben csak a bálon és a jelmezeken járt az eszük.
      Mivel batyus bál volt, gondoltuk, viszünk valami sós harapnivalót, és édességet. Kata talált egy nagyon jó receptet az interneten. Gazdag háromszögeknek nevezték el az ételt, ami valóban illett rá, mert háromszög alakú volt, és mindenféle volt benne. Gyorsan el is fogytak.


       Édességnek sütőtökből készített Kata egy nagyon finom süteményt. Mikor megkóstolták, senki nem akarta elhinni, hogy tényleg sütőtökből van. Vittünk még magunkkal némi üdítőt, citromos sört, és pálinkát, amiből gyanúsan sok hiányzott a bál végére... biztosan elpárolgott.
      Nem mondhatom, hogy fergeteges volt a hangulat, de jól éreztük magunkat. Én Katával táncoltam, és a gyerekeimmel, amíg le nem csapták Verát a kezemről. Neki egész estére akadt táncpartnere. Nem csoda, hiszen úgy táncolt, mintha egész életében bálozott volna. Az egy dolog, hogy gyönyörű volt, de járta a skót táncot, a csárdást, a keringőt, teljesen szabályosan.
      A fiúk leginkább a jelmezes felvonulást és a lufibohócot élvezték. Az egyik trükkjénél Gergőt –aki cowboy-nak öltözött – kérte meg a bohóc, hogy segítsen neki. Egy kötélre kellett rálőnie a pisztolyával, amitől a korábban kimerevített kötél összeesett, mintha meghalt volna.
      Gábris is nagy sikert aratott hupikék törpikeként. Főleg, hogy minden asztaltársasághoz odament megmutatni magát, és általában hozott is az asztalról egy süteményt, vagy más finomságot.
      Hajnal egy előtt nem sokkal mentünk haza. Gábrist sem kellett altatni, még éjfél után is virgonc volt. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése