2012. december 11., kedd

Énekverseny


2012-11-19 Énekverseny

      Reggel Kata rosszul lett. Talán elkapott egy vírust, vagy evett valami romlottat. Dolgozni sem ment, és kérte, hogy én vigyem a gyerekeket a Svetitsbe. A buszmegállóból rohantunk vissza, mert én is rosszul lettem, Gerő meg majdnem bepisilt.
      Édesapámat hívtam fel, hogy vigye be a gyerekeket. 7:40-re ért ide, addigra kellett volna Verának beérnie az iskolába. Az üzenőjébe írtam a tanítónéniknek, hogy elnézést a késésért. Szerencsére nem is lett belőle különösebb baj. Inkább azon izgultunk, hogy nehogy a gyerekek is megbetegedjenek, ugyanis pont ezen a napon volt a városi énekverseny. Vera, Réka és Emma csapatban indultak, így harmadikok lettek a csapatok közt, ami különösen nagy eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy a csapatok nem korosztályonként versenyeztek, tehát a lányok a nagyokkal is összemérték magukat.
      Ráadásul Veráék még színházban is voltak az osztállyal. Megnézték a Holdbéli csónakost. Kár lett volna kihagyni. Gergő pedig mosolygóst kapott az óvónénitől, mert jól viselkedett, és lufikat a csoporttársától.

2012-11-20 Svetits-nap

      A svetits-nap miatt, 20-án nem volt tanítás, táskát sem kellett vinni, csak svetitses pólót kellett felvenni. Volt mesemondó verseny is. Vera és Réka szerettek volna elmenni az eredményhirdetésére, de rohantunk velük a zeneiskolába. Rékát is mi vittük. Megbeszéltük az anyukájával, hogy pénteken majd ő viszi Verát is.
      A zeneiskola után bementünk az iskola melletti játszóházba, hogy kicsit kiszaladgálják magukat a gyerekek. Vera és Kata egy flash mobon is részt vett este. Két mp3 lejátszóra letöltötték az instrukciókat. Fontos volt, hogy mindenki egyszerre indítsa a lejátszóját, mert egy hangfile-ban küldték az instrukciókat, hogy melyik pillanatban mit kell csinálni. Katáék sajnos 5 másodperccel előbb indítottak véletlenül, ezért ez most nem sikerült jól nekik. Persze egy ilyen flash mob-nak nem sok haszna van, de tréfának megfelel. Vera elszomorodott, hogy nem tudták végigcsinálni, de hamar továbbléptünk ezen is.
      Mivel Vera tornacipőjének levállt a talpa, még elmentünk egy bevásárlóközpontba új cipőt venni neki, és ha már ott voltunk, megettünk egy pizzát is vacsorára. Gábris ezt már végigaludta. Vera és Gergő is mehetett az ágyba szinte ahogy hazaértünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése