2012. december 2., vasárnap

sok kicsi...


2012-11-02 Halottak napja

      Voltunk ma a temetőben. Verát és Gergőt is engedtem meggyújtani egy-egy szál gyergyát.

2012-11-04 Utánpótlás

      Ma a misén 10 gyerek volt a karzaton. Kicsit hangosak voltak, de jó volt látni, hogy lesz itt akkor is valaki, amikor mi már nem leszünk.
      Délután a gyerekek kalácsot sütöttek anyával.

2012-11-05

      A szünet utáni első nap nagy zuhéval indult. Rengeteg cókmókot kellett becipelni (Vera összes könyve, füzete, rajz, vers, Gergő ágyneműje, Kata tanári fehér köpnye, stb.). Este Gábris a legnagyobb lelki nyugalommal elvett egy papírt az ágyról és kidbota a szemetesbe. Szerencsére nem volt fontos papír.
      Vacsorára . kenyérlángost sütött Kata. Amíg átmentem az esőben szalonnáért a boltba, Gábris befalatozta a lecsókolbász nagy részét, de némi "vacak" Kaiser szalámival is beérte helyette, amikor a maradékot elvettük tőle.
      Niután jóllaktunk Gábris fakarddal csépelte Gergőt, aki pajzzsal kivédte. Közben Gábris azt kiabálta, hogy AU.


2012-11-06 Banán

      Vittünk délután Ida mamának egy fürt banánt. Gábris minden ruhadarabnál elszaladt. Mire ráadtam a két cipőt, a bélelt nadrágot, a pulóvert, a kabátot, sapkát és sálat, leizzadtam.


Gergő okosságai

      Megoldotta a matek feladatot, amit Zsuzsa a Veronika 2. osztályos könyvéből feladott neki. Egyre ügyesebben olvas. Mentünk az utcán, és menetközben elolvasta egy helyen az "ÉTTEREM" feliratot, pedig hosszú szó.
      Laura néni is dicsérte, mert tudja, hogy mi a rombusz és mi az a trapéz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése