2013. február 26., kedd

2013-01-26 Kézművesek, kóla, kölkök




      Délelőtt elmentünk a malomhoz kézműves foglalkozásra. Háromszor körüljártuk, mert azt hittük, hogy épp felújítják és le van zárva, végül a melléképületén megtaláltuk a bejáratot. Mi voltunk az első „vendégek”. Vera rögtön feltalálta magát, mire a többi érdeklődő is megérkezett, javában benne volt a munkában. Ablakra tapasztható díszeket festett speciális festékkel. Mi Gergővel inkább leültünk sakkozni. de aztán jött egy 8 év körüli srác, aki érdeklődve szemlélte a játékunkat, ezért bevettük őt is. Joban monva onnantól én és Gergő voltunk a fehérrel, ő pedig a feketével, de mindkettőnek csúfosan lealázott. Közben Gábris is feltalálta magát. Talált rágcsálni valót, és valaki beindított egy öreg CD lejátszót, aminek nem lehetett rendesen kinyitni az ajtaját, de szólni szépen szólt. Gábris tehát a terem közepén táncolt a kezében egy marék kukoricapehellyel.
      A délelőtt úgy elszállt, hogy szinte észre sem vettük, ezért nem volt időnk főzni, egy pizzériában ebédeltünk. Majd elindultunk ajándékot vásárolni Zsófinak, Vera barátnőjének. Vera délután kettőre volt meghívva Zsófi születésnapi partyjára. Elvittük őt autóval, és este érte is mentünk. Mesélte, hogy megivott 3 pohár kólát. Mi sosem engedjük neki, hogy kólát igyon, de... ez is megtörtént. Remélehetőleg ennél durvább szereket sosem fog kapni bulikban, vagy ha igen, lesz esze visszautasítani őket.
      Egy kedves barátnőnktől kaptunk ma egy mirohullámú sütőt, és egy turmixgépet. Mindkettő javításra szorult, de édesapám szerencsére remek szerelő, és meg tudta barkácsolni őket. Egy Nyírségben élő barátnőm kért tőlünk korábban egy mikrót. Már csak arra kellene rájönni, hogy hogy tudom hozzá eljuttatni.
      Gábris ma kimondta a „cipő” szót. Este befeküdt a nagyok közé az ágyba, kicsit hagytuk, hadd szórakozzanak, aztán Kata átrakta a saját ágyába. Gondolhattuk volna, hogy ez ettől a naptól szokásává válik, ahogy a bukfencezés is, amit szintén a mai napon tanult meg. Háromszor gymás után szabályos bukfencet vetett az ágyon... szerencsére a végén mindig elkaptuk. Verával és Gergővel ma elszámolt egészen hatig. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése