2012. november 7., szerda

2012-10-15 Szerelők




      Végre bekapcsolták a fűtést. A gyerekek eddig két takaró alatt aludtak éjszakánként, mostantól jobb lesz egy kicsit, bár igazán nem panaszkodhatunk, gyönyörű idő volt egész ősszel, nem fagytunk meg.
      Vera megszamolta a pirospontjait, amiket matek órán kapott. Már 30 van, ez három ötöst ér elvileg, csakhogy a tanítónénije szerint nem lehet ötöst kapni érte, mert a pirospont maga a jutalom. Úgy emlékszem, gyerekkoromban csak azért akartunk pirospontot kapni, hogy összegyűljön belőle az ötös. Máskülönben mi értelme van? Csuda tudja. Azért remélem figyelembe fogják venni a pontokat, amikor a bizonyítványt írják.
       Gergőt akarták vinni az óvodából tornaversenyre, de megmakacsolta magát, mondván ő nem úgy tudja a gyakorlatot, mint ahogy az óvodában mutatták. Ez jellemző Gergőre. Makacs Almási és nyakas civis egy személyben. Lesz még gondja ebből, de nekünk is. Az esze egyébként gyorsan vág. Az óvodában rendszeresen hibátlan feladatlapokat old meg, és jó a kézügyessége. Ebben Gábris is követi. Ő is nagyon szeret szerelni. Rendszeresen összerak dolgokat, például beletesz egy játékot egy zokniba, vagy ráhúz egy gumit egy dióra, aztán odahozza nekem, hogy szedjem szét, és miután szétszedtem, újra összerakja. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése