2012. június 14., csütörtök

Rövidek


2012-06-11 Csak egy gondolat

      Két elkötelezett ember közt nem hal meg a szerelem, csak átalakul. Nekem már nem kell megjátszanom magam Kata előtt. Nem ábrándul ki, ha csapzott hajjal és fedetlen sörhassal lát, és én sem várom tőle, hogy 45kg-os bombázó legyen. Már egyszerűen úgy vagyunk egymással, hogy nem tudnánk elképzelni, hogy a másik nincs ott. A saját szíved, vagy májad, vagy veséd nem vár el tőled semmit, csak a világ legtermészetesebb módján van neked, és nagyon fájna, ha kivágnák és elviselhetetlenül hiányozna. Mi már úgy vagyunk Katával, mintha egymás szervei lennénk.

2012-06-12 Gábris

      Édesapám hozott Gábrisnak egy kis ruhácskát. Valami napozó szettet, vagy minek is nevezik az ilyesmit. Gábrisnak szemmel láthatóan tetszett. Megpróbálta magára húzni, természetesen sikertelenül, de jól szórakozott vele. Egy idő után mégis feladta, és inkább felhúzta a lábára Kata egyik harisnyáját, ami leesett a szárítóról. Verának nagyon tetszik, hogy Gábris rendszeresen ölelgetni szokta a kabátokat, amik a bejárati ajtó mellé vannak akasztva. Ha elmegy mellettük, mindig megszeretgeti a testvérei kabátkáit.
      Emellett mostanában egy piros pöttyős labdával szeret játszani. Ma elmentünk egy hölgyhöz, aki adott nekem néhány példányt az Életmesék 2012-es kötetéből, amiben nekem is van egy hosszabb lélegzetű írásom. Gábris az úton végig fogta a labdáját, egyszer sem ejtette el, egyszer sem dobta el. Mikor délután lefektettem, vitte magával aludni is.

2012-06-13 Sportnap

      Veráéknak sportnap volt az iskolában. Egész nap mozogtak. A kötélhúzást Veráék osztálya nyerte, és a hullahopp karikával is nagyon ügyesen bánt a lányom. A labdapattogtatás sajnos nem ment neki, de ezen csak nevettünk Katával. A mi családunkban annyi sportoló volt eddig, mint hal a Szaharában. Szóval megdicsértük Verát, hogy nem hozott szégyent ránk azzal, hogy megnyeri a labdajátékokat. Persze csak játékosan tettük mindezt. Ő értette.
      Estére azért még maradt annyi energia a gyerekekben, hogy elmentünk velük az Ötholdas Pagony játszótérre, ahol kitombolták magukat. Még elmentünk vásárolni is, addig Gergő és Vera egy játszóházban szórakozott.
      Kata nagyon boldog volt, mert ma lezárta a diákok jegyeit. Meg akarta ünnepelni, hogy nincs több javítani való dolgozat... Aztán eszébe jutottak az osztályozó vizsgák... és javított késő éjszakáig. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése