2012. augusztus 24., péntek

2012.08.05 Balázs Béla




      Reggel diakónus barátunk életében először keresztelt gyermekeket a templomban. Nagyon izgult, hogy el ne rontson valamit, és ahogy ez ilyenkor lenni szokott, majdnem Bélának keresztelte Balázskát. Talán Balás Béla püspök atya neve tört elő a tudatalattijából, ezt már sosem tudjuk meg.
      Délután Kata elvitte Verát és Gergőt játszóházba, ahová a nővérem hívta meg őket. Amikor hazajött, Gábris az ajtóhoz rohant, és azt kiáltotta, hogy anya. Kata ettől egész elérzékenyült, és várta, hogy újra kimondja Gábris az áhított szót, de Gábris huncutul csak annyit mondott: „apaaaa”.
      A játszóház nem fárasztotta ki eléggé a gyerkőceinket, és nekünk sem volt kedvünk a négy fal között ülni, ezért Truskával és a gyerekekkel elmentünk a Jubileumi játszótérre, vagy ahogy mostanában hívják, az Ötholdas Pagonyba. Édesanyám és édesapám is követett ide minket. Anyának épp születésnapja volt. Bár mi nem szoktuk a születésnapokat éppen a napján ünnepelni, hanem mondjuk a legközelebbi hétvégén, amikor kicsit le tudunk ülni, most anya szerette volna látni a gyerekeket. Nem volt könnyű napja, összeveszett néhány emberrel, aki közel áll hozzá. Ez amúgy jellemző ránk, én is hamar felkapom a vizet, de egyikőnk sem haragtartó.
      A játszótérről hazafelé még beugrottunk a benzinkútra, és kiporszívóztuk a kocsit. Úgy beszéltük meg, hogy másnap beadjuk szervizbe kicseréltetni a vezérműszíját, amit már két éve meg kellett volna tennünk, de csak most jutottunk el idáig. A sors különös fintora, hogy találkoztunk a benzinkúton a szerelőnkkel, és meg tudtunk még vele beszélni néhány részletet. Otthon gyorsan megvacsoráztunk, lefektettük a gyerekeket, és folytattuk a Gyűrűk Ura maratont. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése