2012. augusztus 13., hétfő

Hétvége


2012-07-27 Olimpia

      Reggel elvittük Gábrist a gyermekorvoshoz, mert július 22-én lett másfél éves, és meg kellett kapnia az ekkor esedékes oltását. Ugyan már 7 éve a jelenlegi lakásunkban lakunk, még mindig a korábbi körzeti gyermekorvosunkhoz járunk. Most meglepődtünk azon, hogy a rendelő utcáját sétálóutcává alakították, ezért nem tudtunk behajtani kocsival. Valójában örülünk neki, hogy egyre több sétálóutca van a városban, de a közlekedést jelentősen megnehezíti.
      Az oltás után Verát vittük hegedű órára. Szerencsénkre pont próbált a Bartók Béla Kórusverseny egyik döntős kórusa is itt próbált, így meg tudtuk őket hallgatni a várakozás alatt.
      A mai nap még megjártuk a piacot, és vettünk anyagokat a lakás meszeléséhez. Este az egész család megnézte az olimpiai megnyitót. A gyerekek is tovább maradhattak ébren, bár a megnyitó unalmasabb részei nem kötötték le őket, ezért közben kártyáztak Katával.
.

2012-07-28 Állatkert

      Az egyik áruházban összegyűjtött bónusz pontjainkért vettünk egy családi belépőjegyet az állatkertbe. Ezt a jegyet időközben sikerült olyan jól eltennünk, hogy órákig keresgéltük, mielőtt elindultunk. Az állatkert bejáratánál aztán újabb meglepetés ért minket, mégpedig az, hogy a családi belépőt valószínűleg kínai családokra tervezték, mert mindössze egy gyereket vihettünk be vele. Gábrisnak szerencsére még nem kellett jegy, de Gergőnek vennünk kellett egy pótjegyet. Vettünk némi zoo csemegét is, amit Gábris nagyon ízletesnek látott, mert könyörgött érte, hogy megkóstolhassa. Természetesen nem adtunk belőle neki, ezért azt a banánt kezdte követelni, amit Gergő evett éppen. Igaz, hogy neki is bontottunk egy banánt, de az nem érdekelte. Csináltunk egy kis cselt. Gergő kezébe adtuk Gábris banánját, és ha a bátyja adogatta a szájába a falatot, örömmel elmajszolta. Később ugyanezt eljátszotta Gábris, de akkor Kata innivalójával. Csak Kata poharából volt hajlandó inni, a sajátjából nem.
      Debrecenben az állatkert és a vidámpark évek óta egybe van nyitva. Az állatkertből szabadon át lehet sétálni a vidámparkba, de ott minden játékért külön fizetni kell. Idén tudtunk egy kicsit spórolni azzal, hogy Gergő és Vera kettesben mentek be az elvarázsolt kastélyba, nem kellett melléjük kísérő. Az óriáskerékre Kata ült fel velük. Gergő egyre bátrabb. Tavaly még félt volna felülni a kerékre, de most nagyon élvezte.
      Most kivételesen szombat este mentünk misére. Utána még átvittem a gyerekeket a játszótérre, Kata pedig hazament vacsorát készíteni. Vacsora után néztük a gyerkőcökkel az olimpiát. Én egyáltalán nem vagyok sportrajongó, de az olimpián mindig drukkolok a magyar versenyzőknek, hiszen az egész országot képviselik, és mindig lenyűgöz az emberek sokfélesége, amibe a hétköznapokban bele sem gondolok, de az olimpián természetessé válik.


2012-07-29 Anna nap második felvonás

      Ma búcsú volt Máriapócson, de mi nem tudtunk elmenni, pedig sok barátom ott volt, akiket régen nem láttam. A szakrális élmények mellett velük is szívesen találkoztam volna. Helyettük viszont találkoztam Ida mamával és sok ritkán látott rokonommal Panni keresztlányom névnapi ünnepségén. A nővérem igazán megadta a módját a vendéglátásnak. A tucatnyi pizzán és gyümölcsön kívül még tortát is kínált nekünk. Úgy terveztük, hogy este még meghallgatjuk az egyik kórus fellépését a kórusversenyen résztvevők közül, de olyan jól éreztük magunkat, hogy csak negyed kilenckor jöttünk el nővéreméktől; így a kórust is kihagytuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése