2012. szeptember 19., szerda

Gábris újdonságai


2012-08-25 dumdumdumdum

      Ma hagytam aludni a családot. Mire Kata felébredt, mostam, sütöttem csirkét, főztem rizst, megreggeliztettem a gyerekeket és felöltöztettem őket. Kata a reggelit gyakorlatilag átaludta, így annál jobban örült az ebédnek. Gábris a délelőtti alvásából pont akkor ébredt, amikor ebédeltünk. Kata beültette az etetőszékébe, de addigra a többiek már a dinnyét ették. Természetesen Gábris is dinnyét szeretett volna enni, de Kata mondta neki, hogy először rendes ételt eszünk. Melegített neki sült csirkét, a dinnyét pedig visszatette a hűtőbe, hogy ne lássa. Ezután evett is rendesen a csirkéből a legkisebb gyermekem, de egyet gondolt, és minden átmenet nélkül elkezdett hisztizni. El sem tudtuk képzelni, hogy mi baja van. Bármit csináltunk vele, csak hisztizett tovább. Végül rájöttünk, hogy mit szeretne. Eszébe jutott a dinnye. Aprítottunk neki kis falatkákat belőle, mohón be is habzsolt három tányérnyit.
      Már csak maga hajlandó enni, maximum kegyeskedik megengedni, hogy felszúrjuk, vagy fellapátoljuk neki a falatot, de csak ha neki nem sikerül. Olyankor persze mérges.
      Délután átugrottunk nagymamáékhoz. Vera ott is maradt este kilencig kertészkedni. Én addig a fiúkkal játszótérre mentem, Kata pedig kántorkodott az esti misén. Gábris nagyon elemében volt.           Felmászott a csúszda létráján, aztán fogócskázott és bújócskázott Gergővel és a többi fiúval a játszótérről. Közben végig kacarászott. Amikor elfáradtunk, és hazamentünk, Gábris nem volt hajlandó beülni a babakocsiba, hanem a kezünket fogva jött mellettünk. Most tett meg először ilyen hosszú utat a saját lábán.
      A nagyok hallották a rádióban, ahogy egy humorista a cápás filmeket parodizálja. Szállóigévé vált köztük, hogy a cápa úgy támad a víz alatt, hogy jön a „dumdumdumdum” zenére, aztán nyitja a száját, hogy „ááör”. Gábris, aki az apán kívül rendes szót nem nagyon hajlandó mondani, ezt második hallásra megtanulta, és mondogatta is rendületlenül. A nagyok meg csak nevették, ahogy mondogatja: „dumdumdumdum ááőr”.(Persze amikor videózzuk, akkor sosem csinálja azt, amit épp le szeretnénk videózni.)





2012-08-26 Gábris újdonságai

      GÁbris már próbál velünk imádkozni evés előtt: bökdösi a mellkasát és összeteszi a kezét. Teljesen ügyesen iszik egyedül pohárból (csak néha önti le magát a végén), és ragaszkodik hozzá, hogy ne segítsünk. Enni is ügyesen eszik, kanalaz, a falatot felszúrja villára és a szájába teszi.
      Kinőtt a két felső szemfoga is már a múlt héten, úgyhogy már van neki 4+4 középen +a négy hátsó, illetve most még kettő. Akit érdekel, adja össze!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése