2012. szeptember 20., csütörtök

Rövidek


2012-08-26 Éjszakai palacsinta

      Egész nap tanítottuk Gábrist, hogy mondja végre, hogy anya. Minden zörejt remekül utánoz, bezzeg beszélni nem akar, csak azt mondja, hogy apa. Este a három gyerek együtt fürdött, és mutatni akartak valamit. Elkezdtek kiabálni nekünk. Vera és Gergő együtt ordították, hogy "anya, anya". Gábris pedig elégedetten kiabálta, hogy "apa, apa". De este az ajtó előtt állva végre azt mondogatta, hogy anya.
Kata az utolsó szabadnapjának éjszkáján, a gyerekek segítségével még sütött egy palacsintát, és ezzel elbúcsúzott a nyári szünettől.


2012-08-27 Kata első munkanapja

      Az iskolákban elkezdődtek a pótvizsgák, javítóvizsgák, különbözeti vizsgák, ill. a szokásos év eleji adminisztráció, úgyhogy Katának már be kellett mennie dolgozni. Szerencsére nem kellett egész nap bent maradnia, így délután már elő tudtuk készíteni a gyerekek szekrényét az iskolakezdésre. Előre tettük a melegebb ruháikat, a nyáriakat pedig hátra, rendbe raktuk Vera iskolai cuccait, előkerestük a tornafelszereléseket, Gergőnek az óvodai ágyneműjét, stb. este még édesapámnak is tudtunk kicsit segíteni, mert hiába költöztek már át az új házukba, a régi garázsában még így is rengeteg holmi maradt. Ezeket segítettünk átvinni az új házhoz.


2012-08-28 Garázspakolás

      Ma tovább folytattuk édesapám garázsának kipakolását. A munka oroszlánrésze persze Zsolti sógoromnak és édesapámnak jutott, hiszen nekem a gyerkőcökre is rá kellett néznem. Hihetetlen dolgok kerültek elő a garázs és a lomtár mélyéről, többek között pár doboz érintetlen ellenállás 1969-es dátummal, de voltak ott muzeális értéknek számító oszcilloszkópok, hegesztő trafók, elektroncsövek. Mikor édesanyám morgott, hogy miért nem dobjuk ki ezeket, apa csak annyit válaszolt, hogy ezekből éltünk negyven évig.


2012-08-29 Pisztráng

      Nem sok család van Magyarországon, aki frissen sült pisztrángot eszik ebédre, de mi most éppen ezt tettük. Akciós volt a pisztráng egy bevásárló központban. Nem hagyhattuk ott. Nagyon megérte. Nem sikerült olyan jól, mint az, amit Margitka sütött, nem lett annyira ropogós, de így is elfogyott pillanatok alatt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése