2012. szeptember 26., szerda

Kezdődik a tanév


2012-09-01 Tűz

      Befedtük az utolsó füzetet is az iskolakezdésre. Este átmentünk édesapámékhoz slambucozni a kertbe. Kivételesen dédnagymama is eljött. Hamar fárad mostanában. Gábrist leginkább a locsolócső érdekelte, Szétszedte, nézegette, kicsit csöpögtetett belőle a virágok tövére. Mikor besötétedett és már jól is laktunk, felszítottam a tüzet. Körül ültük, és néztük. Ezt is nagyon élvezték a gyerekek. Hiába vesz bennünket gyönyörű virtuális világ, hiába készítenek olyan filmeket és számítógépes játékokat, amiknek abszolút élethű a grafikája, a tüzet bizony még a XXI. században is megcsodáljuk.


2012-09-02 Évnyitó

      Vasárnap az egész család a Svetitsbe ment misére. Kértük Istent, hogy idén is segítse gyermekeinket, és megtartották az iskolai tanévnyitót is. A mise végéről ki kellett vinnem Gábrist, mert elesett és sírt. Odakint hamar megnyugodott, őszi faleveleket szedegetett az udvaron.
      A délelőttünk gyakorlatilag el is telt az évnyitó végére. Főzni nem tudtunk, de nem is bántuk különösebben. Elmentünk egy étterembe, ahol vasárnap is lehet menüt kapni, és csodálatos ebédet ettünk. Gábris nem lehetett maradéktalanul elégedett, legalábbis a hely berendezése nem tetszett neki, minden erejével azon volt, hogy átrendezze. A székeket pl. áttolta a terem másik végébe.        
      Ebéd után elmentünk egy bevásárlóközpontba, ahol Ázsia legnagyobb országából származó hamisítatlan minőségű termékeket lehet vásárolni. Vettünk a gyerekeknek nadrágokat, pólókat, ünneplő ruhákat, mert a tavalyiakat kinőtték. Gábris jobban érezte magát, mint a játszóházban. Bujkált a ruhák közt, sepregetett egy eladó kínai seprűvel, lépcsőzött, cipőket próbált a lábára. Szemmel láthatóan élvezte az ittlétet.
      Este még elmentünk játszani egy hatalmas tekervényes csúszdához. Gergőt csak pár éve érdeklik az ilyen játékok, korábban nem mert felmászni rájuk, de Gábrist már most alig bírtuk leszedegetni róla, hiszen neki még túl magas. Még a környékbeli fiúk is nevették, hogy milyen merész. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése