2012. október 2., kedd

2012-09-03 Első tanítási nap




      Nehéz volt visszaállni a hosszú nyári szünet után az iskolai hétköznapok rutinjára. Főleg a szeptember harmadikai indulás volt körülményes, hiszen vinnünk kellett Vera minden könyvét és füzetét, tornazsákot mindkét gyereknek, Gergőnek ágyneműt, váltás ruhát. Gábris mindeközben meredezett, mert nem sokat értett az egész szituációból, legfeljebb annyit, hogy nem olyan vidáman indul a reggel, mint eddig.
      Kata is elment dolgozni, ketten maradtunk otthon Gábrissal. Mostunk, mosogattunk, főztünk, és reménykedtünk benne, hogy Verával és Grgővel nem lesz gond. Verát meg is dicsérték az új tanítónői, akikről azt mondta, hogy szigorúbbak, mint a tavalyiak voltak.  Gergőnek is új óvónénije van. Nekik nem volt felhőtlen az ismerkedés, mert Gergő
megsértődött valamiért, és elbújt az óvónéni elől, kisebb riadalmat okozva. Ez olyan jellemző rá... Tisztára, mint az apja.
      Az első napon elég rendesen elfáradtak a gyerekek. Amikor este elmentünk velük beiratkozni a zeneiskolába, csak idétlenkedtek. Szerencsére az ottani pedagógusok is jól tudták, hogy egy fáradt gyerek gyakran így viselkedik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése