2012. július 31., kedd

Jóban-rosszban


2012-07-18 Rendes kerékvágás

      Már 13 éve ismerem a feleségem, és alig láttam ez alatt az idő alatt gyengének, vagy betegnek. Az ő ereje mentett meg engem is mindig, amikor elegem lett valamiből, vagy elhagytam magam. Mikor ismerőseink mesélték, hogy mennyire elgyengültek az epeműtét után, és milyen sokáig tartott a felépülésük, akkor csak mosolyogtam. Tudtam, hogy Kata hamar túl lesz rajta. Már akkor látszott a bátorsága, amikor orvost kellett választania. Ő tulajdonképpen nem választott. Mindenki a tapasztalt, jó nevű sebészekhez akart kerülni, Kata viszont örömmel fogadta, hogy egy tapasztalatlan fiatal orvos műtse meg. Még mondta is, hogy legalább lehetősége lesz a dokinak gyakorolni, hiszen máshogy nem szerezhet tapasztalatot. A műtétnél volt is egy pici komplikáció, ennek ellenére Kata hihetetlenül gyorsan felépült. Az életünk kezdett visszatérni a rendes kerékvágásba. Már csak annyi emlékeztetett a műtétre, hogy Kata nem emelgette Gábrist, és light margarint evett reggelire.
      Azért, ahol tudtuk, kíméltük. Például a takarítást nem bíztuk rá. Délelőtt Verával mostuk fel a konyhát, wc-t, előteret és a fürdőszobát. Vera egy fogkefével még a járólapok közti fugát is letisztogatta, a fürdőszobára kellett használnunk némi vízkőoldót is. Nagyon ráfért a lakásra némi rehabilitáció.
      Délután elmentünk bevásárolni az egyik kedvenc bevásárló központunkba, aminek nemrég új tulajdonosa lett. Az új tulaj egyik első intézkedéseként megszűntette az ingyenes játszóházat, ami miatt ideszoktunk. Nagy könnyebbség volt nekünk, hogy a bevásárlásoknál csak Gábris lógott a nyakunkon. Őt nem szívesen adtuk volna be a játszóházba, és három éven aluliakat nem is fogadtak.
      A másik, amiért szeretünk ide járni, az, hogy esténként akciósan lehet ételt venni a helyi büfékben. Kata megkívánt egy hot dogot, és meg is ette jó étvággyal. Az epéje nem tiltakozott miatta.
      Találkoztunk egy régi kedves ismerősünkkel is, egy fiatal lánnyal, aki régebben a kínai büfében dolgozott, aztán egy ideig Budapesten próbált szerencsét. Most ugyanebben a bevásárló központban egy olasz talponállóban kapott állást. Szemmel láthatóan ő is örült nekünk. Régi kedves vendégei voltunk, és Gábrist még nem is látta eddig. A kisebbik fiam rögtön be is mutatkozott neki, mégpedig határozott személyiségként. A bevásárló kocsink ugyanis baby taxivá volt alakítva. Gábris kivívta, hogy ő ülhessen a kormánynál. A testvérei beültek mellé, ő pedig olykor-olykor kilökdöste őket, hogy legyen elég helye. Később meggondolta magát, összehúzódtak hárman a kocsiban, és még meg is ölelgette a bátyját és a nővérét.


2012-07-19 levél egy barátomnak

Szia!

      Mi jól voltunk ma hellyel-közzel. Kata két ismerősünknek segített felkészülni a vizsgáikra. Voltunk a szüleimnél is, illetve én este játszótéren a gyerekekkel. Gábris meg van fázva, és gennyes a jobb szeme. Huzatot kapott valahol, vagy a kocsiban a légkondi ártott meg neki. Én meg ebédre megettem egy adag egyhetes maradékot, és nagyon fájt tőle a gyomrom egész délután. A vacsorát kihagytam, de már rendben vagyok, nem vészes.
      Egy ismerősömnek keresek önkéntes, ingyen munkát nagy erővel. Annyira bántja, hogy nincs rá szüksége senkinek, hogy ingyenes munkát végezne, de még azt is nehéz neki találni... Nagy luxus, hogy ilyen tehetséges embereket parlagon hagyunk…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése